Альфа-Банк УкрСоцБанк Райффайзер банк ING Банк Приватбанк Укргазбанк VAB Банк Укрпромбанк Банк Форум Надра БанкФинансы и кредит
// вы читаете...

Родовид Банк

Суд визнав недійсним договір «Родовід банку» з оточенням Шепелєва на 300 мільйонів на надання адвокатських послуг


Shepelevi1-500x333

 

Договір ПАТ «Родовід банк» з АО «Бріарей» на надання адвокатських послуг вартістю 301,60 млн грн визнано недійсним.

Про це йдеться у постанові Вищого господарського суду від 18 березня 2015 року, пише сайт «Наші гроші».

Господарський суд м.Києва визнав недійсним цей контракт ще у березні 2014 року.

Майже через рік Сергій Щербина, у минулому тимчасовий адміністратор Родовід-банку, звернувся до Вищого госпсуду зі скаргою з вимогою визнати договір дійсним.

Однак його позов не був задоволений, оскільки Щербина не залучався як сторона у справі, натомість спір був між «Родовід банком» і адвокатським об’єднанням Бріарей.

Водночас відомо, що саме Щербина як тимчасовий адміністратор банку підписував контракт з юридичною компанією у липні 2009 року.

«Родовід банк» оскаржував цей договір у судах. Зокрема представники банку стверджували, що договір суперечив принципам добросовісності і розумності, а також, що Сергій Щербина перевищив надані йому повноваження, самостійно прийнявши рішення про підписання договору.

З’ясовано, що розмір гонорару був визначений договором сторін і складав 8% від суми позову. Законодавством не встановлено обмежень розміру гонорару.

Нагадаємо, що банк наймав «Бріарей» для стягнення з ТОВ «Баски Плюс» (пов’язують з Дмитром Фірташем) заборгованості на суму 3,77 млрд грн.

Суд визнав контракт недійсним, оскільки «Родовід банк» не провів відкритого тендеру щодо вибору надавача послуг. У 2009 році «Родовід банк» належав державі, а, отже, розпоряджався державними коштами.

Адвокатське об’єднання «Бріарей» записане на Дениса Бадзюка і Олексія Левченка.

У 2008—2009 рр. разом з Бадзюком і Левченком співзасновником об’єднання «Бріарей» був Олександр Івахненко, відомий як керівник юридичного департаменту «Родовід банку». Івахненко був представником команди тодішнього народного депутата від БЮТ Олександра Шепелєва, якого прем’єр-міністр Юлія Тимошенко призначила своїм «смотрящим» за «Родовід банком». Щодо Дениса Бадзюка, то його називають особистим юридичним радником Шепелєва.

Крім того Івахненко є засновником ТОВ «Ред» — посередницької фірми, через яку укладався договіроренди приміщення «Родовід банком» у Галини Шепелєвої, дружини Олександр Шепелєва.

Свого часу колишній віце-президент банку Сергій Дядечко звинувачував Шепелєва у виведенні грошей з «Родоводу» зокрема через контракт з компанією «Бріарей». Дядечко стверджував, що 300 млн грн.опинились на рахунках у швейцарських банках, що контролюються родиною Шепелєвих.

В лютому 2014 року Андрій Кожем’якін звертався до прем’єр-міністра Угорщини з проханням надати Шепелєвим політичний притулок, оскільки їх перебування в Україні небезпечне. Клопотання задоволене не було. Після екстрадиції в Україну влітку того ж року Шепелєв, перебуваючи в лікарні, втік з-під охорони і перебував у міжнародному розшуку.

Восени суддя Печерського райсуду Ірина Литвинова зобов’язала прокуратура закрити слідство щодо Галини Шепелєвої. Генрпрокуратура порушувала проти судді Литвинової кримінальне провадження за винесення неправосудного рішення. Перед новорічними святами провадження без пояснень закрили і поновили тільки після відставки генерального прокурора Віталія Яреми. Наразі проти Галини Шепелєвої слідство не ведеться через поганий стан здоров’я.

20 березня Олександра Шепелєва знайшли у Москві. Україна звернулася до Росії з проханням про екстрадицію. Проте Одинцовський міський суд Московської області заарештував Шепелєва на 40 днів. Відтак його мають звільнити з-під арешту тільки 28 квітня 2015 року. За останніми даними рішення щодо екстрадиції Шепелєва в Росії поки не приймалося.

Олександра Шепелєва звинувачують у розкраданні коштів «Родовід банку» і в замаху на вбивство Сергія Дядечка, повідомляє БанкІск.

Це цікаво

  • Щербина назначен «стрелочником», Пискун — «самоубийцей», а Тигипко, Уманский, Багиров, Хромаев и Бубка вне подозрения?
  • Вкладникам Укрпромбанку доведеться почекати
  • Укрпромбанк добровольно не возвращает деньги по договору
  • Что происходит в больных банках
  • В каких проблемных банках можно получить свои деньги
  • Украинцам все труднее забрать деньги с банковских депозитов
  • Не бросят? Нерешенные проблемы вкладчиков не мешают Тимошенко использовать их в предвыборной агитации
  • Гнилой ПиАр или «добрая воля» Юлии Тимошенко за чужой счет
  • 31 липня - нова акція вкладників проти вішання локшини на вуха Тимошенко
  • Чего ждать вкладчикам банков, которые несут убытки?
  • Новини marketgid.com

    Обсуждение

    К сожалению, комментарии закрыты.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

    статистика bigmir)net TOP 100
    Close
    Вам подобається БанкІск?
    Приєднуйтеся до нас

    Twitter

    Facebook