- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Венедіктова проігнорувала засідання комітету ВР щодо незаконного закриття справи Бахматюка

[1]

Генпрокурорка Ірина Венедіктова та жоден із представників Офісу генпрокурора не прийшли на засідання Комітету ВР з антикорупційної політики, на якому нардепи розглядали незаконне закриття Венедіктовою справи про розкрадання 1,2 млрд грн банку «ВіЕйБі» його власником Олегом Бахматюком.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції». [2]

«На засіданні були представники Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Вони пояснили, чому рішення Печерського райсуду, яким той зобов’язав Венедіктову скасувати постанову про відновлення справи (закрити справу), незаконне.

По-перше, тільки Вищий антикорупційний суд має право вирішувати питання кримінальних справ, підслідних НАБУ і САП. Тому Печерський райсуд грубо вийшов за межі своїх повноважень, а Венедіктова могла не виконувати незаконне рішення», — йдеться у повідомленні.

Також підкреслюється, що рішення Печерського райсуду оскаржено до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, про що Венедіктовій було достеменно відомо.

«Так, у рішенні Печерського суду вказано, що воно не підлягає оскарженню, чим і виправдовувалася Венедіктова. Проте у САП навели рішення Верховного суду від 2017 і 2018 років, у яких вказано, що незаконні рішення судів можуть бути оскаржені.

По-третє, адвокати Бахматюка спочатку 7 разів зверталися до Печерського районного суду, аби там зобов’язали закрити справу, але їм відмовляли. І тільки одіозний суддя Підпалий під час восьмого звернення ухвалив незаконне рішення», — додали у ЦПК.

При цьому, з Офісу Генпрокурора надійшов лист до Комітету, у якому там вказали, що виконають рішення Апеляційної палати ВАКС, яким воно б не було.

НАБУ стурбоване рішенням [3] Офісу генпрокурора про закриття кримінального провадження за фактом заволодіння 1,2 млрд грн стабкредиту, який НБУ видав «ВіЕйБі Банку» Олега Бахматюка.