- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

[1]

Правоохоронці оголосили підозри екскерівництву правління АТ «Дельта Банк» у розкраданні 4,4 мільярда гривень, повідомляє БанкІск.

«23 грудня відповідні підозри було оголошено колишній голові ради директорів АТ „Дельта Банк“, заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу АТ „Дельта Банк“ та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю», — йдеться на сайті Національної поліції [2].

Правоохоронці встановили, що посадовці «Дельта Банку» незаконно виводили гроші в особливо великих розмірах.

Також з’ясувалося, що службовці «Дельта Банку» для прикриття такої незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві відомості до автоматизованої банківської системи.

Такі їхні дії стали підставою визнання «Дельта Банку» неплатоспроможним та запровадження у ньому тимчасової адміністрації.

За висновками судово-економічних експертиз підтверджено збитки на суму 4,4 мільярда гривень.

Наразі перевіряється можлива причетність й інших службових осіб та власників АТ «Дельта Банк» до такої протиправної діяльності.

10 грудня Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб наклав арешт  [3]на активи, що належать власнику «Дельта Банку» Миколі Лагуну.