- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Стало відомо ім’я ліквідатора банку, затриманого на хабарі у 5 мільйонів доларів

[1]

 

Уповноважена фондом гарантування на ліквідацію банку «Форум» Юлія Приходько була затримана СБУ на хабарі розміром 5 мільйонів доларів.

Про це пишуть «Схеми» на своїй офіційній сторінці у Facebook [2], повідомляє Національне бюро розслідувань України [3].

«За нашою інформацією, йдеться про Приходько Юлію Вікторівну, від учора призначену уповноваженою особою на ліквідацію банку „Форум“. А до цього вона була ліквідатором чотирьох дніпровських банків одночасно – „Меліор Банку“, „ІнтерКредитБанку“, „Актабанку“ і банку „Аксіома“», — йдеться в повідомленні.

7 червня 2017 року правоохоронці затримали на хабарі у 5 мільйонів доларів особу, яка здійснює тимчасову адміністрацію в одному з київських банків.

Повідомляється, що він вимагав хабар за вирішення питань, пов’язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

Цю інформацію підтвердили в Генеральній прокуратурі. Її голова Юрій Луценко написав у Facebook, що затриманням хабарника займалися спільно ГПУ та СБУ.

«ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні (7 червня) під час отримання неправомірної вигоди в сумі $5 млн затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації», — повідомив він.

За його словами, таку високу плату чиновник вимагав за невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду в порядок погашення банківськими установами зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

«Такі дії КК оцінює до 12 років позбавлення волі», — наголосив генпрокурор.