- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Директора департаменту Нацбанка Сергія Шацького упіймали на одержанні хабаря у 25 тис доларів

[1]

 

Генпрокуратура викрила директора департаменту платіжних систем Національного банку України та трьох його спільників під час одержання 25 тисяч доларів хабара.

Про це розповіли [2] у прес-службі ГПУ, повідомляє sprotiv.org [3].

За даними відомства, це була лише остання частина хабара. Голову департаменту затримали 2 лютого 2017 року під час одержання грошей. Разом з ним у схемі брали участь троє спільників, які виступали у ролі посередників. Один із вказаних осіб є громадянином Азербайджану.

Повідомляється, що керівник департаменту через посередників вимагав від директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю хабар на загальну суму 35 тисяч доларів у два етапи за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи «Платисервіс» та видачу вказаному підприємству відповідного свідоцтва.

Затриманому та його спільникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про арешт затриманих.

За даними, що містяться [4] на сайті НБУ, директором департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку є Сергій Шацький.

Як повідомлялося, 24 січня Національний банк узгодив правила платіжної системи «Платисервіс» [5] та видав платіжній організації цієї системи ТОВ «Платисервіс» свідоцтво.

Директором департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Сергія Шацького призначила голова Нацбанку Валерія Гонтарева.