- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

#Тимошенко зберігає гроші своєї партії у банку «Велес», який #Гонтарева назвала «найбруднішим»

Timoshenko-bidna1-500x338 [1]

 

Найбільшу суму коштів політсила Юлії Тимошенко тримає в банку, який звинувачували у шахрайстві, повідомляє Національне бюро розслідувань України [2].

«Батьківщина» тримає кошти партії у чотирьох українських банках. Проте найбільша сума фінансів політсили зберігається у банку, який звинувачували у шахрайстві. Про це повідомляється у дослідженні центру «Ейдос».

Найбільша сума коштів – 180 тис. грн. – лежить у банку «Велес», який належить екс-депутату від «Батьківщини» Костянтину Бондарєву. Цей банк перебував у стані ліквідації за шахрайські дії, але у листопаді суд відновив його діяльність. У своїх виступах голова НБУ Валерія Гонтарева назвала «Велес» «найбруднішим банком з відмивання коштів».

Зазначимо, що у Мегабанку Віктора Субботіна партія тримала лише 14 тис. 825 грн, а у державному Укргазбанку взагалі не залишалось коштів. На рахунках Фідобанку, який також перебуває у стані ліквідації, лежала 131 гривня.

Згідно зі звітом партії «Батьківщина» у 2016 році з понад 6 мільйонів доходів, які партія отримала у 2016 році, 5,78 млн грн було внесено на її рахунки як благодійні внески.