- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

#Порошенко готувався стати президентом ще до Євромайдану, щоб врятуватися від банкрутства?

Poroshenko1-12-2014-1-500x365 [1]

 

Стецьків заявив, що Порошенко готувався до президентства, повідомляє Національне бюро розслідувань України [2].

Колишній народний депутат, громадський діяч, польовий командир Майдану 2004 року Тарас Стецьків стверджує, що Петро Порошенко готувався до президентства ще задовго до Євромайдану. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Хвиля».

«Порошенко готувався до президентства. Влітку 2013 року, коли в нього було 3% і його рейтинг ніяк не зростав, він збирав групу за групою – політтехнологів, журналістів, – яким задавав одне й те саме питання: як зробити так, щоб з 3% у мене вийшло хоча б 10%? Він хотів бути президентом», – розповів Стецьків.

На його думку, причину такого бажання Порошенка знають банкіри. «Думаю, треба попитати кількох великих банкірів в Україні – яка була економічна ситуація у Порошенка на літо 2013 року. Кажуть, що він був банкрутом і його зобов’язання перескакували за мільярд 200 тисяч доларів, а активи не досягали й 800 тисяч. І він не міг платити навіть проценти. В нього мотивація могла бути ця», – сказав Стецьків.

Він вважає, що Порошенко «вхопився за революцію як за шанс». «І постановочна сцена з екскаватором і так далі – це все було зрозуміло. Він дуже швидко почав розпрацьовувати напрямок із Заходом», – сказав екс-нардеп.

Стецьків переконаний, що ключовим моментом стало те, що Порошенка не було серед тих, хто 20 лютого 2014 року потис руку Януковичу. «Це моє найглибше переконання: якби у ніч 20 лютого ця дурна трійка не потиснула б руку Януковичу, Порошенко ніколи б не став президентом. Ніколи… Для народу сам факт, коли перші труни пішли на Майдан, а Тягнибок, Кличко (особливо він) і Яценюк тиснуть руку Януковичу… А Петра вони на сцену не пускали. І це йому дало шанс. Я пам’ятаю, коли ми всі вистоювалися в неділю під сценою, приходив Турчинов і виголошував список виступаючих – і Петра там зазвичай не було. Ми знали, що нас там теж не буде, ми виступали після цього… Те, що Петро не тиснув руку Януковичу – це є ключовий момент, що він дістав шанс», – сказав екс-нардеп.

«Коли ці троє потисли руку, а потім увечері 20 лютого поперли на Майдан розказувати, якої історичної домовленості вони досягли з Януковичем – а Майдан уже бачив, скільки загиблих людей. А Порошенка там не було… І народ різко… На мою думку, переключився в один день. Це сталося 20-го ввечері», – додав Стецьків.