- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Керівника банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенко затримали за розкрадання 870 млн. Подробиці

bank-mikhajlovskiy1 [1]

 

Прокуратура Києва повідомила про підозру голові правління банку «Михайлівський» за фактом розкрадання 870 млн гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

Про це розповіли у прес-службі столичної прокуратури, повідомляє БанкІск [2].

Згідно з повідомленням, йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах) та ст. 218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) КК України.

«Службовець разом з невстановленими досудовим слідством особами реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку було виведено багатомільйонну суму грошей вкладників. Так, зловживаючи своїм службовим становищем, голова правління на основі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності», – сказано у повідомленні.

Службовця було затримано в ході спільної операції прокуратури Києва, Нацполіції та СБУ. Наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

У повідомленні не називається ім’я підозрюваного, однак головою правління банку «Михайлівський» є Ігор Дорошенко.

Як відомо, раніше керівник столичної поліції Андрій Крищенко повідомив, що у керівників банку «Михайлівський» у п’ятницю проходять «два десятки обшуків». Також він додав, що одному з керівників вже оголосили підозру і відвезли у відділок.

У травні в банк «Михайлівський» була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

23 травня 2016 року правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.