- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Стало відомо хто «кришує» корупційні схеми «Укроборонпрому». Подробиці

Ukroboronoprom1 [1]

 

Посадовці держпідприємства «Спецтехноекспорт», що входить в держконцерн «Укроборонпром», при укладенні контракту з індійською компанією «Hindustan Aeronautics Limited» на постачання балкових тримачів до літака СУ — 30 МКІ безкарно вкрали з державного бюджету України $610 тисяч.

За інформацією з перевірених джерел, головні особи по відмиванню коштів в «Укроборонпромі» — гендиректор концерну Роман Романов і директор Спецтехноекспорта Павло Барбул, повідомляє Національне бюро розслідувань України [2].

Зокрема, саме Павло Барбул за встановленою схемою регулярно передає першого заступника секретаря РНБО Олегу Гладковскому половину всіх коштів, отриманих ним при укладенні зовнішньоекономічних контрактів, ще 20 % — Роману Романову.

Крім того, директор Спецтехноекспорта щомісяця передає Олегу Гладковскому близько $100-150 тисяч за «оренду даху», який дозволяє йому представляти державу в банківських та міжнародних структурах.

Також особливу увагу ЗМІ звернули на скандал навколо контракту з «Hindustan Aeronautics Limited».

Організатором всієї схеми виявився Павло Барбул, виконавцями — його підлеглі в «Спецтехноекспорте» Петро Федорук і Денис Панасенко.

Як наголошують журналісти, «завдяки заступництву з боку голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, незважаючи на всі встановлені факти і викриті схеми, злочинці не тільки не несуть ніякої відповідальності, але й далі залишаються на своїх посадах». Як уточнюється, за «вирішення питання» Назар Холодницький отримав від Олега Гладковського $500 тисяч.

«Єдине логічне пояснення, чому президент України досі не звернув уваги на скандал, який досяг Індійського океану — так це те, що за прикриттям злочинних схем „Укроборонпрому“ стоять Ігор Кононенко (перший заступник голови фракції „Блок Петра Порошенко“ — ред.) і його партнер Олександр Грановський (нардеп від „БПП“)», — пишуть ЗМІ.