- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Більшість кредитів Приватбанку видано структурам Коломойського

Privat-Kolomoyskyi1-300x220 [1]

 

Левову частку кредитів «Приватбанку» Ігоря Коломойського видано структурам «Привату» у Дніпропетровській області та на Кіпрі.

За даними фінансової звітності установи, станом на 1 січня 2014 р. з 105,5 млрд загального гривневого корпоративного портфеля установи 102,6 млрд (97,5%) було видано в Дніпропетровській області, пише ZN.UA. [2]

У валютній частині портфеля ситуація на той момент склалася дещо інша: із загальної суми в 3,797 млрд дол. 1,213 млрд припадало на Кіпр і «тільки» 2,550 млрд — на Дніпропетровську область.

Все одно виходить, що іншим регіонам приділялося менш як 1% валютного корпорейту «Привату».

За даними видання, за минулі відтоді 15 місяців ситуація принципово не змінилася.

«Логічне запитання без відповіді: як же так виходить, що, попри більш ніж значущу присутність філій і відділень банку в усіх регіонах країни, його кредитний портфель зав’язаний практично на одній лише області? І хіба хтось згадає про масштабні багатомільярдні інвестиційні проекти в регіоні? Адже до початку останнього циклу штормів на валютному ринку вищезгадані суми виглядали дуже навіть переконливо навіть у доларовому еквіваленті», — йдеться в статті.

Тож офіційні декларації Приватбанку у звітності, що він, мовляв, витримує всі «інсайдерські» нормативи НБУ, в учасників ринку викликають хіба що іронічні посмішки,  йдеться в статті, повідомляє БанкІск [3].