- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Порошенко досі тримає багатомільйонний депозит у ПриватБанку Коломойського

Privat-Kolomoyskyi1-300x220 [1]

На момент активного протистояння між Ігорем Коломойським та Петром Порошенком на боці дніпропетровського губернатора був значний ресурс, пише Юлія Мостова у газеті «Дзеркало тижня», повідомляє БанкІск [2].

«Під пальцями Коломойського — прем’єр, міністр внутрішніх справ, рейтинговий ТБ-канал, масив украй неприємних для президента знань, батальйони, серйозний фінансовий ресурс і навіть голка життя української фінансової системи — “Приватбанк”, у якому, до речі, досі перебуває багатомільйонний депозит, що належить нерядовому вкладникові — Петру Порошенку», – вказує автор.

Зрештою протистояння закінчилось відставкою Коломойського з поста губернатора, однак подробиці мирової угоди невідомі.

За даними джерел у Кабміні, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк «зрозумів, що мусить бути солідарним із президентом під час вирішення проблеми Коломойського» лише після розмови з віце-президентом США Джо Байденом.

«Стверджують, що необхідність цього розуміння було донесено і до міністра внутрішніх справ. Різні дуже компетентні в питаннях кримінального минулого та бізнес-сьогодення англомовні пани зустрілися як із Геннадієм Корбаном, так і з власниками групи “Приват”. А президентові просто дали карт-бланш і запитали: “Чи, може, нам надалі говорити з Коломойським?”… Крім того, “заспокійливий заштрик” своєму партнерові зробив Геннадій Боголюбов — людина, із бізнес-апетитами не меншими, ніж у Коломойського, але цілком позбавлена політичних амбіцій. І, певна річ, західний чинник, що начертав червоними прапорцями напис: “Нікуди втікати. А коли що, то й грошей на втечу не буде”, — зіграв свою роль», – повідомила Мостова.

Аналогічно про вплив Байдена на Яценюка у питанні Коломойського раніше повідомляв нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко.