- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Україні загрожує гіперінфляція? Нацбанк вже «надрукував» більше 90 мільярдів гривень

banki-grabuut-narod [1]За останні кілька місяців, за оцінками НВО «Ціна держави», Нацбанк вже «надрукував» понад 90 млрд гривень, і кожен наступний мільярд непокритої емісії підштовхує національну валюту до прірви.

Про це у статті «У бюджетного провалу» для ZN.UA пише Юлія Самаєва.

Як зазначається у статті, за прогнозами більшості експертів, бюджетний дефіцит до кінця 2014-го як мінімум на 20-30 млрд гривень перевищить узгоджений з МВФ показник (63 млрд гривень).

У той же час, як пояснює економіст Олексій Молдован, якщо бюджетна криза продовжиться, і не буде вжито заходів щодо скорочення дефіциту держфінансів, Україна фактично втратить свій економічний суверенітет.

«Ми вже залишилися без інвесторів, капітал продовжить скорочуватися, а населення — бідніть», — відзначає він.

Крім того, як зазначається у статті, вжиті на сьогоднішній день ситуативні і половинчасті заходи щодо виходу з кризи тільки посилюють його.

«Замість раціонального скорочення витрат, боротьби з корупцією та дерегуляції бізнесу, уряд йде шляхом своїх попередників», — йдеться в статті.

Як повідомлялося раніше, фінансові ринки вже майже списали Україну з рахунків. Українська економіка знаходиться на межі кризи платоспроможності.

Країна потрапила в замкнуте коло падіння національної валюти і швидкозростаючої інфляції.