- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

СБУ обшукала помешкання колишніх посадовців Інпромбанку

sbu5Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками прокуратури міста Києва провели обшуки в помешканнях колишніх посадових осіб ПАТ «Інпромбанк».

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, співробітники Служби безпеки спільно з працівниками прокуратури Києва провели обшуки в помешканнях колишніх посадових осіб ПАТ «Інпромбанк» та інших фігурантів кримінального провадження за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

«У рамках цього кримінального провадження слідчий відділ ГУ СБ України у м Києві та Київській області розслідує оборудку, що полягала у створенні службовими особами фінансової установи низки фіктивних підприємств і використання їхніх реквізитів для заволодіння майном банку та кредитними коштами НБУ на суму понад 293 мільйона гривень», — повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що у зловмисників вилучено копії документів, ноутбуки, електронні носії інформації, а також золоті злитки та монети.