- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

У державний Укргазбанк Турчинов призначить смотрящим свого шахрая Юрія Маслова. Фото

11 квітня 2014 року могло відбутися призначення нових голів правління двох державних банків — «Укрексімбанку» та «Укргазбанку».

Про це повідомило джерело «Економічної правди» в Кабміні.

«Від Яценюка прийшла команда в Мінфін призначити на „Укрексімбанк“ Олексія Ращупкіна, а на „Укргазбанк“ — Юрія Маслова», — повідомило джерело.

За його словами, на 11-30 в п’ятницю 11 квітня були призначені засідання наглядових рад «Укрексімбанку» та «Укргазбанку». На них повинно було пройти голосування по потрібних кандидатурах. Однак в останній момент вони були скасовані.

Як відомо, Олексій Ращупкін займав пост директора інвестиційно банківського управління компанії «Трійка Діалог Україна», а останнім часом займає пост глави інвестиційно-банківського підрозділу дочірнього російського банку «Сбєрбанку Росії» в Україні. Чому висунута його кандидатура, невідомо.

Юрій Маслов був головою правління банку «Київ» після того, як його націоналізувала Україна в 2009 році.

maslov-yuryi1

Маслов вважається наближеним до Олександра Турчинова. У 2012 році відносно нього було порушено кримінальну справу за підозрою у протиправному привласненні і легалізації державних коштів в особливо великих розмірах, і Маслов був змушений покинути Україну.

У прес-службі Арсенія Яценюка повідомили ЕП, що «не мають інформації з цього питання».

Олексій Ращупкін також на запитання не відповів.