- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Вкладникам Укрпромбанку доведеться почекати

ukrprombank

Родовід Банк почне повертати депозити клієнтам Укрпромбанку на кілька тижнів пізніше, ніж планувалося.

Дата початку виплат зсувається через не прийняте минулого тижня Міністерством фінансів рішення про докапіталізації Родовід Банку, пише газета «Дело».

Видання нагадує, що строки переведення пасивів і активів з Укрпромбанку до Родовід Банку, а також дата початку виплат були зафіксовані у спільному плані взаємодії, підписаному минулого тижня тимчасовими адміністраторами фінустанов.

6 листопада цей план був завізований виконуючим обов’язки міністра фінансів Ігорем Уманським та заступником голови Нацбанку Володимиром Кротюком.

Згідно з планом взаємодії, відкрити двері для вкладників Укрпромбанку «Родовід» був зобов’язаний 17 листопада, однак Мінфін зсунув ці терміни.

«Цей план трохи збивається, тому що в ньому прописано, що докапіталізація повинна була бути 4 листопада, тому терміни початку виплат ми бачили з 17 листопада. Зважаючи на те, що докапіталізація буде проходити на тиждень пізніше, нам доведеться почати виплату з 23 листопада», — говорить тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

Разом з тим в Укрпромбанку виданню повідомили, що, за їх підрахунками, доступ до своїх коштів вкладники фінустанови отримають не раніше початку грудня.