- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Кредитори судяться з Укргазбанком

ukrgazbank

Тримачі облігацій Укргазбанку не погодилися на «неринкові умови» запропонованої реструктуризації.

Про це йдеться в огляді інвестиційної компанії Concorde Capital.

«У зверненні до емітента, за підсумками зустрічі, кредитори підтвердили неприйнятність неринкових умов запропонованої реструктуризації», — відзначається в огляді.

За інформацією Concorde Capital, деякі інвестори вже почали судовий процес із стягнення заборгованості банку.

На зборах, що відбулися минулого тижня, були присутні представники Райффайзен Банку Аваль, банку «Ренесанс Капітал», ОТП Банку, ІК Concorde Capital, Дельта Банку, СК «Дельта Життя», КУА «Укрсиб Ессет Менеджмент», банку «Форум», КУА «Фінекс-Капітал».

Не враховуючи пов’язаних з банком за акціонерним капіталом Укрексімбанку та Ощадбанку, а також консультанта з реструктуризації ІНГ Банку, які брали участь у зборах, інвестори тримають більше 70% облігацій серії «А» і «С».

Кредитори відзначили, що Укргазбанк з 1 липня 2009 року до 1 вересня 2009 року збільшив видані міжбанківські кредити на 313,2 млн. грн. (з 696,8 млн. грн. до 1010 млрд. грн.).

«На нашу думку, це свідчить про достатню ліквідність банку та можливості погашення його зобов’язань у значно коротші терміни, ніж пропонує банк (три роки за прибутковістю 17%)», — заявили інвестори.

Як повідомлялося, Укргазбанк не виконав оферту за облігаціями серії «А», яка настала 17 липня, а також не виконав оферту за облігаціями серії «С» — 3 серпня.