- БАНК ИСК - http://bankisk.info -

Група «Альфа» вивела з Укрпромбанку 5,6 мільярда гривень

ukrprombankУ розпорядження «Економічної правди [1]» потрапив лист Генеральної прокуратури, адресований Асоціації вкладників, інтереси яких представляє дніпропетровська громадська організація «Громадянський захист «ГраЗу».

Згідно з листом, Генпрокуратура встановила, що з квітня 2004 року по грудень 2008 року «група компаній «Альфа» з метою розвитку і підтримки бізнесу отримувала кредитні кошти в Укрпромбанку, в забезпечення яких у заставу передані нафтопереробні бази, заправні станції й інше майно».

«Починаючи з 2009 року компанії групи «Альфа» припинили обслуговування своїх кредитів в Укрпромбанку і їх загальна прострочена заборгованість на 16 червня 2009 року становила 5,6 млрд. гривень», йдеться в листі.

Водночас, на момент написання листа — 26 червня 2009 року — фактів відчуження заставного майна компаніями групи «Альфа» встановлено не було.

Крім того, Генпрокуратура повідомляє, що два підприємства групи — «Суми-Петроль» і «Житомир-Петроль» — звернулись до Господарського суду Києва з позовами про розірвання договорів застави з Укрпромбанком, які були укладені в забезпечення отриманих у банку кредитів.

Рішеннями Господарського суду Києва позовні вимоги «Суми-Петроль» і «Житомир-Петроль» задоволені повністю, однак прокуратура міста оскаржила ці рішення в апеляційному порядку. На момент написання листа рішення по справах прийняте не було.

Як повідомлялося, у середу в розпорядженні «Економічної правди» опинився відкритий лист до президента, прем’єра, парламенту, генерального прокурора, СБУ та МВС, автори якого стверджують, що у скрутному становищі фінустанови винні «фінансово-олігархічні групи: власники Укрпромбанку — «Альфа-Нафта» і власники «Приват і К.».

 

 

Sprotiv.org [2]